АВТО 4x4 / премиери

Запознайте се с електрическия SUV Mustang Mach E

За електрически SUV, вдъхновен от спортния Ford Mustang се говори от доста дълго време, а „синият овал“ потвърди, че такъв модел се разработва и ще дебютира на автосалона в Лос Анджелис.

Mustang Mach E

Дни преди официалната премиера, обаче, новият Ford Mustang Mach E бе изловен от изтекли данни в интернет и вече няма тайни. Електромобилът блесна в цялата си прелест, защото това, което виждаме е наистина атрактивна машина, добре намигаща към легендарния спортист, но и напомняща за моделите на Tesla, от които ще трябва да отнеме клиенти.

Все още няма свръхподробни данни, но се знае, че Mustang Mach E ще се предлага със задвижване на задните или четирите колела. В първия случай, пробегът с едно зареждане на батериите ще е около 500 км, при наличието на опционалната батерия с по-голям капацитет. Версията с 4х4 задвижване пък ще предлага около 430 км пробег.

Заднозадвижваният Mache E ще ускорява от 0 до 96 км/ч ( 0 – 60 мили) за едва 3,5 секунди, а варианта с електромотори на двата моста – за около 5. Новият модел ще се предлага в няколко нива на оборудване и задвижване, наречени Select (RWD или AWD, пробег 370 км,43 900 USD), Premium (пробег до 500 км, 50 600 USD), California Route 1 (AWD, 500 км, 52 400 USD) и GT (AWD, 380 км, 60 500 USD).

Преди горепосочените версии, обаче, ще се появи вариантът First Edition с 4х4 задвижване, 430 км пробег и цена от 59 900 долара. Всяко едно ниво се различава по наличното оборудване в салона, размера на колелата, капацитет на батерията и т.н.

Салонът на новия Ford Mustang Mach E кореспондира на външния вид, като е доста модерен, с голям „таблет“ на централната конзола и комфортен кожен салон. Пълни детайли около електрическия кросоувър ще има в края на седмицата

Comments are closed.