АВТО 4x4 / бизнес

Легендата Bowler става част от Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover придоби Bowler – базираният във Великобритания производител на специализирани автомобилни части, всъдеходи и рали рейд автомобили.

Основан през 1985 година, Bowler е пионер в производството на специализирани автомобили за офроуд състезания във Великобритания. Компанията се гордее с множество успехи от международни рали рейд надпревари, като всички знаем за легендарните машини Wildcat.

Опитът, който основаната от Дрю Боулър компания е натрупала в сферата на динамиката на автомобилите на разнородни терени, техниките за производство с нисък обем и доказването на издръжливостта на компонентите при екстремни условия, е изключително важен.

Bowler ще стане част от подразделението Special Vehicles Operations на Jaguar Land Rover. SVO е бързо развиващ се бизнес, който допринася за основните качества на автомобилите Jaguar и Land Rover, за да бъдат създадени отличителни продукти от световна класа – включително SV, Vehicle Personalisation и Classic. Включването на екстремната компания като четвърто звено е напълно естествено продължение.

От самото си създаване Bowler е тясно свързан с Land Rover. През 2012 година, връзката мина в сериозно партньорство, довело до създаването на популярната серия рали автомобил Defender Challenge by Bowler през 2014 – 2016 г.

Comments are closed.