рали Breslau / Рали Новини

Нова Baja Europa в Полша този месец

Ако си мислите, че „Breslau“ сезон 2019 приключи с деветото издание на Balkan Offroad – имаме изненада за всички офроудъри. От 18 до 20 октомври в Полша ще се проведе новата Baja Europa: тридневен офроуд маратон, дело на RBI и Полската асоциация за моторни спортове.

Baja Europa е идеен наследник на добре познатата и на родните офроудъри Baja Deutschland / Baja Saxonia. Трасето около полския град Жаган пък помним от някои от последните издания на легендарното рали „Бреслау“. Надпреварата ще предложи 4 специални етапа и над 250 километра по песъчливите трасета в района.

Новият маратон ще е валиден за няколко шампионата в Полша: Polish Cross Country Championship RMPST (Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych), Polish Cross Country Cup RPPST (Rajdowy Puchar Polski Samochodów Terenowych), Polish Baja Cup PPRB (Puchar Polski w Rajdach Baja) и Dacia Duster Elf Cup.

Baja Europa 2019 ще е отворена и за участници извън полските шампионати, като не се изискват и специални ASN лицензи. Надпреварата, обаче, ще отговаря и на най-строгите изисквания за безопасност и техническа пригодност. Така, състезатели от цяла Европа с мотоциклети, ATV, SSV-бъгита и крос-кънтри автомобили ще могат да се насладят на един уикенд на пълна скорост.

Всички, желаещи да участват в новата Baja Europa, могат да се запишат в сайта на надпреварата https://baja-europe.com/

Comments are closed.