АВТО 4x4

Новият Audi A6 Allroad в продажба от пролетта

Audi разкри пълната информация за третото поколение на A6 Allroad. Той е с по няколко милиметра по-голям от Avant. Дължината му е 4,94 м, широчината – 1,90 м и височината – 1,47 м. 20% от каросерията му е изградена от алуминиеви компоненти. Общата маса на автомобила е намалена с около 70 кг спрямо тази на предишното поколение.
Audi A6 allroad quattro е с балансирани спортни пропорции, и плавно спускаща се към D-колоните линия на покрива. Клирънсът му е увеличен спрямо този на комбито Avant с 6 см . Предната част на каросерията е усилена отдолу със стоманени протектори предпазват, калниците са по-раздути, а отзад завършекът е под формата на два широки плоски ауспуха.
Колесната база от 2,91 м обуслява просторен интериор. Вътрешният дизайн се отличава с много светлина, ергономични линии и висококачествени материали. Операционната система за бордовия компютър MMI с меки алуминиеви ключове е част от стандартното обзавеждане. Челното стъкло е с хед-ъп дисплей.
Багажникът е с размер от 565 л, който достига до 1680 л със свалени задни седалки.
Като опция купувачите могат да заложат и на Bluetooth телефон, който свързва автомобила с интернет през UMTS, а WLAN връзка позволява на пътниците да сърфират и да проверят имейлите си. Атрактивни услуги са осигурени от Google Earth, Google Street View и POI търсене с гласово активиране.
Функции като адаптивен круиз контрол, паркинг-асистент с 360-градусова камера и др. максимално улесняват шофьора.
A6 allroad quattro ще е с четири V6 двигателя – един бензинов TFSI и три дизелови, произведени върху новата модуларна платформа на Audi. 3.0 TFSI е с механичен компресор и мощността му е 310 к.с. Максималният му въртящ момент е 440 Нм. С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек и изразходва средно 8,9 л/100 км.
Трите дизелови варианта са 3.0 TDI, но с различни мощности – 204 к.с., 245 к.с., 313 к.с. и макс. въртящи моменти съответно 450, 580 и 650 Нм. С най-мощния от тях A6 allroad quattro ускорява за 5,6 сек от място до 100 км/ч и развива макс. скорост 250 км/ч.
Като опция купувачите могат да заложат на спортен диференциал за системата quattro.

Comments are closed.