рали Breslau / Рали Новини

Отлагат рали Breslau Poland 2020 за септември

Тазгодишното издание на рали Breslau Poland трябваше да се проведе по план в края на месец юни и началото на юли. Заради сложната обстановка, свързана с коронавируса, обаче, легендарната офроуд надпревара ще бъде отложена за септември.

Организаторът на рали „Бреслау“ Александър Ковачев заяви, че това е тежко, но неизбежно решение, взето след внимателно преглеждане на всички възможни опции. Макар европейските страни да започват постепенно отхлабване на мерките след близо тримесечна карантина и изолация, все още трябва да се подхожда отговорно, при провеждане на толкова мащабно спортно мероприятие.

След преглед на опциите, за момента като най-добра е провеждането на Breslau Poland 2020 в периода между 15 и 27 септември. Точните дати ще бъдат определени от екипа на RBI Sport скоро.

До днес, заявките за участие са подали близо 220 екипажа от 16 държави. Организаторите съзнават какво мащабно планиране е това за всеки участник, както и за огромния екип на състезанието, но за момента най-важно е да се запази живота и здравето всички, свързани с мероприятието.

Обстоятелствата около пандемичната ситуация, свързана с коронавируса изискват и цялостно преструктуриране на състезанията, организирани от RBI Sport както за тази, така и за следващата година.

Ето и новите планове:
– рали Breslau Poland 2020 се премества от края на юни за периода 15 – 27 септември
– новото Fenix Rally в Тунис се пренасочва от октомври 2020 за периода 13 – 20 март 2021 г.
– Balkan Trophy 2020, което трябваше да се проведе в България през септември, се отменя. Планира се кога да бъде през 2021 г.
– Baja Europe 2020 се отменя, планира се кога да се проведе през 2021 г.
– Рали Breslau Poland 2021 се планира за периода 26 юни – 11 юли 2021 г.
– Планира се ново събитие за периода септември – октомври 2021 г.

Comments are closed.