България / Рали Новини

Отменят офроуд състезанията в Кърджали, Трявна и Велинград

Мерките относно превенцията и ограничаване на разпространението на коронавируса Covid-19 доведоха до отмяна на първите планирани офроуд събития у нас – състезанието „Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020“, „Трявна 4х4“ и „III ОФ РОУД СЪБОР Велинград 4×4 и Приятели“.

От организацията на състезанието в Кърджали заявиха, че макар да са взети всички мерки за безопасност и дезинфекция, Кризиснияt щаб в града все пак е решил, че струпването на едно място на много пилоти, механици, гости от чужбина и многобройна публика води до сериозен риск от разпространение на Covid-19.

Кърджали офроуд фест

За отмяната на състезанието е издадена и специална заповед, а нова дата за „Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020“ ще бъде обявена при отмяна на въведените рестриктивни противоепидемиологични мерки.

Подобна е ситуацията с традиционното откриване на офроуд сезона в Трявна. Организаторите обявиха отмяната му във фейсбук: „Колеги, приятели, съмишленици, поради създалите се обстоятелства напоследък в нашия регион, състезанието в Трявна се отменя. Благодарим на всички за проявения интерес и се надяваме догодина, живот и здраве, да се съберем отново“.

Офроуд Велинград

Организаторите на офроуд събора във Велинград също използваха социалните мрежи, за да заявят, че третото му издание се отменя, поради усложнената ситуация, свързана с коронавируса и заявиха, че ще дадат повече подробности за нови дати.

Междувременно стана ясно, че и редица офроуд надпревари в чужбина (в Европа, Мароко, Алжир и т.н.) също са отменени заради ситуацията с Covid-19.

Comments are closed.