АВТО 4x4 / премиери

Офроудърът Ineos Grenadier съчетава впечатляваща проходимост и отлично поведение на пътя

Ineos Grenadier

Машина, създадена и проектирана с най-добрите двигатели в класа си, многозвенна конструкция на окачване и постоянно задвижване на четирите колела, за да постига безкомпромисна проходимост дори при най-трудни терени. Най-новото попълнение в семейството на Силвър Стар – INEOS Grenadier е вече тук за радост на българските почитатели на мощното офроуд изживяване.

INEOS Grenadier е разработен, така че да се справи с всяка работна задача, независимо колко трудна е тя. Проектиран е да предложи вместимост на максимален полезен товар и да пренесе всичко, което се наложи. При сгънат втори ред седалки универсалният 5-местен автомобил осигурява над 2 000 литра товарно пространство, а в 2-местния модел Utility Wagon може да бъде побран дори стандартен европалет.

Усилената покривна конструкция на Grenadier му осигурява най-добрите в класа възможности за натоварване на покрива. Вградените релси и защитни ленти са част от стандартното оборудване и са проектирани така, че да позволяват закрепване на товара директно на покрива на машината с минимално усилие.

INEOS Grenadier е стандартно екипиран с четири подсилени халки за теглене. Опционалната, високопроизводителна лебедка е произведена от доставчика на НАТО – Red Winches. Мощна, прецизно конструирана и напълно интегрирана в предната броня, тя предлага до 5,5 тона сила на изтегляне.

Офроудърът е в състояние да се справи с всяка повърхност, благодарение на двустепенната предавателна кутия с вграден централен диференциал, който може да се блокира във висок и нисък диапазон. Специалният Off-Road режим деактивира сензорите за паркиране, напомнянето за предпазен колан и start/stop системата, за да осигури максимална маневреност на машината при труден терен. За оптимална увереност при движение извън пътя централният сензорен екран показва цялата необходима информация, включително положението на автомобила, ъгъла на завъртане на волана, температурата на системите и режима на задвижване.

Дизайнът на INEOS Grenadier е издържан в духа на класическата автомобилна школа без да прави компромис с удобството и функционалността на ежедневното управление. Автомобилът вече може да бъде видян и тестван в шоурумите на Силвър Стар.

Comments are closed.