Рали Дакар / Рали Новини

Петър Ценков завърши етап 8 на “Дакар” по уникален начин!

Прекрасната новина за всички ни е, че Петър Ценков успя да завърши етап 8 от рали “Дакар” по уникален начин. След като вчера българският пилот отново спря в трасето заради технически проблеми, всички си мислехме, че ще последва съдбата на Младен Вачков и ще прекрати участието си.

Това почти стана, след като Петър бе застигнат от камиона – метла, събираща отпадналите мотористи и атевисти по трасето. За късмет на Ценков, в камиона е имало повредено ATV и той е помолил да ползва акумулатора му. Последното се оказа решаващо и Пепи успя да завърши етапа!
Всъщност, именно лош акумулатор се оказа причината за проблемите на машината в последните дни и в момента Can Am-а се държи чудесно.

“Омбрето не успя да стигне до мен, намирах се в средата на един каньон, дълъг 270 км. След това ми беше много трудно, тъй като бях съвсем сам в тъмното, на около 370 км от бивака”, заяви Ценков за списание OFF-road.BG. Успял е да се оправи с лошото осветление на навигацията и след дълга борба с многобройни наноси феш-феш, допълнително разорани от камионите, се е добрал до бивака в 2 часа през нощта.

Ценков дори успя да дремне 4 часа преди старта на днешния етап и отново е в трасето на рали “Дакар”. За момента се движи 14-ти в първата половина на дългия етап 9 от рали “Дакар”.

One Comment