Рали Дакар / Рали Новини

Рали “Дакар”: пресни новини от Руси Русев от мястото на събитието

Пресни новини от българския отбор в рали “Дакар”. Току що се чухме по телефона с пилота на журналистическия автомобил Руси Русев, който бе по лиазона и отиваше да носи резервна гума за ATV-то на Петър Ценков. Ценков е спукал гума на прехода, но няма нищо страшно и ще продължи участието си.

Най-интересното е, че организаторите в последния момент подават тракове на сервизните машини и Руси, който е трябвало да се движи след нашите ATV-та се оказа преди тях и се връща да окаже помощ.

Голяма неприятност за нашия тим се оказа кражбата на личен багаж от прес автомобила. “За щастие от колата липсват само дрехи, дребни инструменти и други маловажни неща”, заяви Руси Русев пред списание OFF-road.BG. Иначе всичко е нормално, българите се сблъскват с обичайните проблеми и цяла нощ са ремонтирали машините. Жегата ги тормози, бензина в резервоара на Тойотата направо кипи, мъчат ги и дългите преходи но търпят и се борят.

Много е трудно като цяло за българите в рали “Дакар”, но са задружни и се държат като единен отбор. Това споменаваме във връзка с вредните слухове, които се получиха из родното пространство, че има караници и скандали в тима ни, че камионът с частите е обран и българите са на път да се откажат. “Няма такова нещо, продължаваме напред със всички сили, “Дакар” още не е започнал за нас” заяви Руси Русев преди малко по телефона.

Подробен репортаж за етап 3 на рали “Дакар” 2012 очаквайте по-късно.

Comments are closed.