MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Теодор Кабакчиев продължава да пише история в Световното Супер Ендуро

Младият български пилот Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) записа ново историческо постижение в Световния Супер Ендуро шампионат (FIM World Super Enduro Championship). Кабакчиев, освен че бе безапелационен победител и в трите манша в надпреварата в Будапеща, оглави и временното класиране в клас Junior за пилоти до 23-годишна възраст.

Доминацията на Теодор започна още в квалификациите, където нашият ас си осигури най-доброто място на стартовата решетка, като бе най-бърз.

В първия манш, битката поведе Леон Хентчел (Германия, Husvarna), следван от Тай Кулинс (САЩ, ТМ) и Кабакчиев. Малко преди финала, обаче, Хентчел падна, което затрудни и Кулинс. Българският пилот се възпозлва от ситуацията и пресече финала като победител, с 8.412 секунди пред Кулинс.

Във втората серия, според регламента, най-бързите от квалификациите стартираха от втора редица. Това, обаче, не затрудни Тедо и той поведе групата от самото начало, без да позволява да бъде изпреварен. Така, габровецът си осигури преднина от цели 22.023 секунди пред Хентчел.

Подобна бе и ситуацията в третия старт, в който нашият талант поведе от старта. Малко по-късно Кабакчиев допусна грешка и бе изпреварен от Хентчел, но секунди преди финала отново атакува и изпревари опонента си. Това доведе и до безапелационната победа на българина, който записа пълен актив от 60 точки.

С втората си победа, след тази в Испания, Теодор Кабакчиев оглави и генералната подредба на клас Junior в Световния Супер Ендуро шампионат. Тедо има актив от 185 точки, пред Хентчел със 183 и Кулинс със 165. Финалният кръг на първенството ще е на 14 март в Полша, където нашето момче има шанса да донесе историческо класиране за България в екстремните мотосерии.

Comments are closed.