България / Интересно / Рали Новини / събития

Трети офроуд събор „Велинград 4х4 и приятели” този уикенд

Този уикенд (26-28 юни 2020) ще се проведе третото издание на офроуд събор „Велинград 4х4 и приятели”. Мащабното мероприятие, което трябваше да се проведе в началото на парил бе отложено заради извънредната ситуация, а сега се завръща с много зрелища и стотици участници от цяла България

„Велинград 4×4 и приятели” ще се проведе в местността „Гергевана“ край родопския ни курорт, като ще предложи различни атракции за гостите. Предвидени са офроуд разходки и състезания за джипове, мотоциклети и ATV, разделени в класове, като до момента има подадени над 600 заявки от състезатели.

Велинград 4х4 и приятели 2020

В допълнение, посетители и участници ще могат да се насладят на специализирано изложение за високопроходими автомобили, тунинг и аксесоари за 4х4 машини, музика на живо, игри с много награди и още изненади от спонсорите и организаторите.

Още в петъчния ден

е предвидена интересна програма за посрещшане на гостите на събора, като ще стартира и импровизираното офроуд изложение. В събота са предвидени офроуд разходки в околностите на Велинград, като маршрутът и дължината им ще е съобразен с типа и подготовката на различните машини.

За по-напредналите офроудъри и състезателите е предвидена по-хард трофи разходка със състезателни елементи, в която може да участват машини и екипажи, задължително оборудвани с предпазна клетка или арка, гуми за кал, лебедка, пожарогасител каски и колани.

След разходките, гостите на Велинград 4×4 и приятели ще се съберат в лагера на събора за голямо барбекю парти и много забавни игри. Вечерта са предвидени купони в някои от нощните заведения на града.

В неделя ще стартират и състезанията на затворен терен. Джиповете ще бъдат разделени в три класа – прототип, хард и стандарт (с гуми до 33 инча), отделни надпревари ще има за ATV, UTV, кросови и ендуро мотоциклети. Ще има и специална надпревара за дами.

III Офроуд събор Велинград 4х4 и Приятели ще се проведе при строги мерки за безопасност, предвид зачестилите случаи на заразени с коронавирус в областта и цяла България. Организаторите напомнят, че участниците трябва да спазват дистанция помежду си и да вземат всички превантивни мерки. Изрично се забранява струпването на публика при състезанията на затворен терен в неделя (28.06), като при неспазване на препоръките всички надпревари ще бъдат спрени. Организаторите и партноьрите на събитието призовават всички да бъдат отговорни един към друг.

Повече информация за събитието вижте във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/582122315705539/

 

Comments are closed.