АВТО 4x4 / оф-роуд оборудване / тунинг

Усилени спирачни дискове и накладки: защо са важни

Усилените спирачни дискове и накладки са много важни за 4х4 автомобилите. Редица модификации се правят на всъдеходите – като добавяне на различни натоварвания (лебедки, стоманени брони и багажници). Или пък „напомпването“ на мощността или замяната на заводските двигатели с много по-сериозни. Това често прави оригиналните заводски спирачни системи не особено адекватни при спиране. Особено при по-бързо движение извън пътя.

Тук на помощ идват специалистите от австралийската компания Terrain Tamer, които имат над 50 години опит в изработването на усилени части за високопроходими автомобили. Те предлагат и солидна гама усилени спирачни дискове за общо взето всички по-известни 4х4 машини от цял свят.

Високопроизводителните дискове са произведени от качествена стомана като са с дупки и прорези за по-добро охлаждане и самопочистване. И са специално проектирани за каране с високи скорости на пътя и извън него.
Усилени дискове за вашия автомобил може да видите тук: https://www.terraintamer.com/4wd-products/brake-catalogue/high-performance-disc-rotors

Дори и най-добрите спирачни дискове не могат да дадат максимума от себе си без правилните накладки

От Terrain Tamer са разработили и богата гама накладки за различните марки и модели високопроходими автомобили. Тези продукти са създадени специално, за да подобрят спирането при различни ситуации – от рязко натискане на спирачки с висока скорост, през носенето на тежки товари по пътя и извън него до тегленето на ремаркета и каравани. Благодарение на дизайна и материалите, накладките запазват способността си да спират дори и след продължителна употреба, например, при дълги спускания.

Шофирането с увереност и гарантирането на безопасността на вашия автомобил и пътниците в него са от първостепенно значение. Когато става въпрос за пренасяне на тежък товар или екстремно спиране, наличието на правилните спирачни накладки е от решаващо значение. Това е мястото, където Terrain Tamer Fortified Brake Pad влиза в игра. Със своите изключителни характеристики и производителност, тази спирачна накладка е проектирана да отговори на изискванията на превозни средства, превозващи значителни товари или изпитващи ситуации на интензивно спиране.

Когато става въпрос за осигуряване на оптимална работа на спирачната система на вашия автомобил, изборът на спирачни накладки играе жизненоважна роля. Подсилените спирачни накладки са проектирани да издържат на екстремни условия и да осигурят подобрена спирачна сила, намалявайки рисковете, свързани с пренасяне на тежък товар и интензивно спиране.

Предизвикателства

Превозните средства, които често превозват тежки товари или теглят каравани, са изправени пред уникални предизвикателства, когато става въпрос за спиране. Допълнителното тегло натоварва допълнително спирачната система, което налага използването на специализирани спирачни накладки, които могат да се справят с повишените изисквания.

Някои ситуации, като дълги спускания, могат да доведат до интензивни спирачни събития. Това оказва огромен натиск върху спирачните накладки, което води до износване и намалена производителност. Подсилените спирачни накладки са проектирани да поддържат своя спирачен капацитет дори при такива екстремни обстоятелства.

Усилените накладки на Terrain Tamer са проектирани и изработени да осигуряват изключителна производителност и надеждност при взискателни сценарии. Нека проучим основните им характеристики и предимства:

E1 Евро Сертификация

Спирачните накладки притежават престижния E1 Euro Certification, което показва пълна съвместимост с европейските стандарти за безопасност. Този сертификат гарантира, че продуктът отговаря на необходимите изисквания за качество, производителност и надеждност.

Подобрена устойчивост на износване

Усъвършенстваната формула на подсилената спирачна накладка Terrain Tamer осигурява превъзходна устойчивост на износване, увеличавайки нейната издръжливост и продължителност на живота. Това означава по-малко замени и намалени разходи за поддръжка за собствениците на автомобили.

Специално покритие при процеса на вграждане

Специалното червено покритие на спирачната накладка подпомага процеса на вграждане. То подобрява първоначалния контакт и триенето между подложката и ротора, осигурявайки оптимална производителност от самото начало.

Подобрена спирачна сила

Едно от основните предимства на подсилената спирачна накладка Terrain Tamer е нейната превъзходна спирачна сила. Тя позволява на шофьорите да имат повече контрол над превозните си средства, намалявайки спирачния път и повишавайки цялостната безопасност.

Намален прах

Натрупването на прах е често срещан проблем със спирачните накладки, което води до неестетични колела и потенциални проблеми с производителността. Укрепената спирачна накладка Terrain Tamer е проектирана да минимизира генерирането на прах, като поддържа вашите колела по-чисти и поддържа оптимална спирачна ефективност.

Повече за накладките вижте тук: https://www.terraintamer.com/4wd-products/brake-catalogue/fortified-brake-pads

Comments are closed.