АВТО 4x4 / оф-роуд оборудване

Фалшиви ръчни хъбове AVM на пазара: как да се предпазим?

Ръчните хъбове / главините за свободен ход са механични устройства, които изключват предните колела от процеса на задвижване, когато не е необходимо използването на четири задвижващи колела. Те са много полезни при 4×4 автомобилите с парт тайм (и някои с фултайм) задвижване, тъй като разтоварват предния мост и спомагат за по-малък разход за гориво и по-бавното износване на различни компоненти.

Бразилската компания AVM е водещ глобален производител на ръчни хъбове за почти всички модели 4х4 високопроходими машини по света. Продуктите на фирмата се славят със своята надеждност и издръжливост и с високото си качество.

За съжаление, както и при повечето други офроуд компоненти, та дори и продукти от всякакъв тип, и този тип изделия станаха жертва на нагли изкопирания. У нас също се появиха „ментета“ на бразилските главини, което е крайно неприятно и дори опасно за потребителите. Не се подвеждайте от евтини предложения, тъй като със сигурност става въпрос за фалшиви главини за свободен ход.

Ето как може да се предпазите от ментета и да сте сигурни, че си взимате продукт на световноизвестна компания, с десетилетия опит:

В България марката AVM е регистрирана и защитена. Официален вносител на оригинални AVM продукти е Юнит Тотал Реал ЕООД, регистрирана в гр. Пловдив. Оторизирани търговци на оригинални AVM главини за свободен ход (хъбове) у нас са: Юнит Тотал Реал ЕООД (Offroad24.bg), Вромос Ком ООД (Vromos.com) и Сибо Медиа ЕООД (Offroadshop.bg).

AVM няма изнесено производство на своите хъбове. Всички те се произвеждат само в собствената фабрика в Бразилия. Фирмата не произвежда главини, които да се продават под друга марка.

По какво може да познаете оригиналното производство?

Главините AVM винаги са опаковани в специално брандирана AVM кутия, никога в обикновена кутия или такава без обозначения и винаги се продават в комплект от 2 броя.

Оригиналните главини произведени от AVM винаги са с гравиран надпис Made in Brazil в стоманената основа.

Оригиналните главини, произведени от бразилската корпорация, са обозначени и върху обемен стикер на капачките с надпис Made in Brazil. Запазената търговска марка на AVM е изобразена върху самите главини и върху опаковката им, като буквата V е с подложка сребърен цвят, а не с черен.

Винтовете на главините на AVM HP са изработени от неръждаема стомана, а не от черен или сребърен цинк.


За да бъдете сигурни в своя избор, обръщайте се единствено към оторизираните търговци, изброени по-горе. Така, вашият 4х4 автомобил ще получи сигурен и надежден продукт, с 24/36 месеца гаранция (нормални/усилени хъбове).

Comments are closed.