Рали Дакар / Рали Новини

Ценков завърши първата част на етап 11, Гордън с огромно изоставане

Петър Ценков завърши първата част на днешния специален етап, макар и с огромно изоставане след лидерите. Ценков се движеше много бавно, според сателитния тракер на организаторите и в неутрализацията излезе с 3:57 часа закъснение от водача. За списание OFF-road.BG Руси Русев от българския отбор в „Дакар“ заяви, че Петър не се е обаждал за да търси помощ. Прес-автомобилът го е чакал няколко часа в началото на неутрализацията, а в момента екипът се е придвижил до финала на втората част от състезателната отсечка.

Денят е доста тежък и за Роби Гордън. Пилотът на Hummer дълго време стоя неподвижен върху GPS-картата, след това се появи във втората част на отсечката, но много далче от лидерите. Това ни кара да си мислим, че американецът е имал сериозен технически проблем. Е, поне Mini ще спрат да го топят постоянно. Петерханзел явно е с много опънати нерви, тъй като в интервю заяви ,че каквито и да са резултатите от техническата инспекция на Гордън, за него Роби е измамник.

Днешният етап при мотоциклетите бе спечелен от Сирил Депре. Втори се класира Фарес Гел, трети на финала бе Марк Кома. Братя Патронели (Маркос и Алехандро) бяха най-бързи в ATV-класа. При автомобилите, току що финишираха Стефан Петерханзел, Нани Рома и Жиниел Де Вилиерс.

Comments are closed.