Рали Дакар / Рали Новини

Ценков и Вачков завършиха етап 5 на рали “Дакар” 2012

Българските участници в рали “Дакар” успяха да се справят с поредния ден на тежко предизвикателство. Етап 5 на надпреварата от Чилесито до Фиамбала предложи много изпитания за всички участници.

След като етап 4 бе кошмарен за Младен Вачков, който едва се добра финала, днес малшансът бе за Петър Ценков. По телефона за БНТ Ценков заяви, че технически проблем го мъчи вече трети ден и ATV-то му работи много зле. “Ужасно е – двигателят работи няколко секунди, след това няколко секунди изгасва. Не мога да карам така, въобще и не мисля за темпо”, каза Пепи. На края на етапа се наложи Вачков да го тегли до финала и от тук нататък нещата са в ръцете на Димитър Ортаков – Омбрето.

В момента българите се опитват да получат техническа помощ от другите отбори с машини Can Am в бивака и да получат ценни съвети от свои колеги.

Иначе и двамата ни пилоти са в добра форма и въпреки умората не се предават психически. Етап 6 ще е доста сериозно предизвикателство, тъй като влизането в Чили е белязано с преход, достигащ 4700 метра надморска височина, където е навалял сняг.

Между другото, всички следящи класирането на българите през сайта на рали “Дакар” могат с чиста съвест да не вярват на данните там, тъй като явно има проблеми със сателитните устройства на пилотите. За етап 5, например, нямаше данни за Ценков. Факт е, обаче, че той завърши отсечката!

Comments are closed.