СПИСАНИЕТО

Юбилеен брой 150 на списание OFF-road.BG

С брой 150, списание OFF-road.BG празнува и своята 14-а годишнина. Затова и изданието е много специално и различно, като представя 150 уникални машини. Подгответе се за едно лудешко препускане из страниците на автомобилната и мотоциклетната история, за да видите 150 много интересни, важни, екзотични, странни автомобили, джипове, бъгита, мотоциклети, ATV-та, че дори и болиди от Формула 1 и Индикар.

Брой 150 сам по себе си е крайъгълен камък в нашата история, като съвпадна и с нашата 14-та годишнина. И тъй като това е нашето дете, точно като едно човешко дете, на такава възраст започва да съзрява. Надяваме се и с нашето, вашето, списание, нещата да са същите.

Знаете ли колко точно са 150 броя? Ако ги наредим един върху друг, със сигурност ще изглеждат по-дебели от някои научни трудове, излизали в големи поредици. Но и без да претендираме а научност, можем да претендираме, че все още сме единственото българско списание за офроуд, 4х4, пътешествия и приключения. Без да се хвалим излишно, смятаме, че за изминалите 14 години сътворихме много, страшно много.

Сякаш бе вчера, когато се суетяхме около първия брой – какъв да бъде, как да изглежда, какво да има на страниците. После дойде първата година, първия юбилеен 50-ти брой, 5 години, юбилеен брой 100, 10 години… Времето се изниза страшно бързо, станахме свидетели на безброй неща. Видяхме и хубаво и лошо, трябваше да оцеляваме и все още оцеляваме във времена, в които печатните издания все повече се предават на интернет и новите технологии. Но все още сме тук, още ни има и, вярваме, все още има на какво да ви научим и какво да ви покажем.

Как да отпразнуваш такъв специален брой? Естествено, по специален начин. Затова, решихме да ви разходим из автомобилната (мотоциклетната, камионджийската…) история и да ви покажем 150 уникални машини. Да, някои от тях ще ви се сторят толкова ежедневни, но всеки от показаните модели е уникален по свой собствен начин и с нещо е допринесъл или бил важен за света на автомобилите или мотоциклетите. Абсолютно умишлено не слагаме съдържание или указател за нещата в броя, защото искаме да го прочетете, да се разхождате напред – назад из страниците и в крайна сметка, очите ви да има с какво да отпразнуват нашия юбилей.

Новият брой 150 на списание OFF-road.BG може да поръчате с безплатна доставка и подарък – актуалното издание на каталога България 4х4 от онлайн магазина OFFroadshop.BG или на тел. 02 962 7142.

Подбрахме тези 150 машини след наистина дълго умуване, за да се получи този интересен подбор. Ще видите много икони на офроуда, много важни модели за автомобилостроенето, много непознати, много екзотични и въобще много, защото 150 машини са си наистина много. Не искаме да претендираме, че това са най-важните или красивите или интересните машини, нито че настоящия брой трябва да има статута на най-важната енциклопедия с света на офроуда и 4х4. Може нашия подбор да не отговаря на вашите представи, може да сме пропуснали някой или някои машини, но каквото – такова… Ще можем да поправим грешката си в брой 200 след няколко години, както сега допълваме пропуските си от брой 100 отпреди няколко години…

И така, подредили сме моделите по банален, но интересен за четене начин – по азбучен ред на марките, според латинската азбука, а там, където има повече от един модел на дадена марка, сме спазвали историческа хронологичност. И затова не се стряскайте, когато до модел от тази или близките години, видите някой динозавър от началото на миналия век. Вярваме, че това ще ви накара да препускате напред-назад из страниците, да се връщате постоянно, търсейки сравнение между дадени модели и в крайна сметка ще искате да запазите този брой на OFF-road.BG за по-дълго време, дори жена ви/мъжа ви услужливо да се опита да го разкара от библиотеката, защото заемал място.

Новият брой 150 на списание OFF-road.BG може да поръчате с безплатна доставка и подарък – актуалното издание на каталога България 4х4 от онлайн магазина OFFroadshop.BG или на тел. 02 962 7142.

Приятно четене!

Comments are closed.