България / Рали Новини

Офроуд състезание в Кърджали и Джебел в края на септември

Офроуд състезание ще се проведе в рамките на три поредни дни в градовете Кърджали и Джебел. От 27 до 29 септември, надпреварата ще бъде арена на която майсторство и издръжливост на автомобилите ще покажат състезатели в категориите „трофи“ и „крос-кънтри рали“ и класове „стандарт“, „модифициран“ и „прототип“. Това заяви за БТА Атанас Паслиев от Автомобилен спортен клуб – рали офроуд тийм Кърджали. Клубът е организатор на събитието, с подкрепата на двете общини.

Тридневното офроуд състезание е втори кръг за Grand Prize на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, обясни Паслиев, като допълни, че освен български екипажи, се очаква да се включат и състезатели от Гърция и Турция.

Официалният старт

ще бъде даден на 27 септември, като се очаква това да направи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн пред общината. След това участниците ще се отправят към реалния си старт на определените трасета. Старт на втория състезателен ден ще даде в Джебел кметът на родопската община Неджми Али.

Финалните серии на всички класове са на 29 септември, когато победителите ще получат отличията. Създадена е и фейсбук страница на събитието, в която може да бъде вдяна пълната програма с всички локации.

Крос кънтри рали класа на тридневното офроуд състезание е за мощни джипове и UTV-та, без много препятствия но с бързо каране и изискване за добра навигация. Изисква се монтирана клетка на автомобилите. Общата дължина на трасетата ще е около 500 километри. Трофи надпреварата изисква монтирани лебетка и клетка на автомобилите. Състезателите ще карат по тежък маршрут с препятствия, описан в пътна книга. Дължината на трасетата тук ще е около 140 километра.

За желаещите да изпитат тръпката от шофиране по офроуд трасета, но без пресата на хронометъра, е клас „Дискавъри“. За не-подготвени джипове с по-ниска проходимост и начинаещи offroad шофьори. Без сериозни препятствия, кара се по пътна книга около 35 км или с водач.

Повече информация ще откриете в сайта на надпреварата: https://offroad-bg.com/

Също и във фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61563950322188

Comments are closed.