АВТО 4x4 / тунинг

Arctic Trucks Ford F-150 е властелин на снега и леда (видео)

Arctic Trucks е компания от Исландия, която е световноизвестна със сериозната доработка на редица пикапи и всъдеходи за справяне със сурови арктически условия, както и за сериозен офроуд.

В портфолиото на фирмата влизат  различни марки и модели – като Isuzu, Volkswagen и Toyota, но най-разпознаваеми са модификациите на Toyota Hilux, включително за експедиции към Южния или Северния полюс (включително и знаменитото пътешествие на Top Gear).

В интерес на истината, от Arctic Trucks не са имали много вземане – даване с модели на Ford, особено с F-150. Имало е спорадични „тунинги”, например на по-големия F-350. Сега, обаче, тази пауза е запълнена и, както може да видите – доста добре.

Масивният Arctic Trucks Ford F-150 носи индекса АТ44. Което ще рече, че е обут със също така масивни 44-инчови гуми, които компанията Nokian Tyres произвежда специално за тунерите от Исландия.

Все още няма много технически подробности за арктическия Форд, но е ясно, че е с модифицирано окачване, защити под купето, големи раздувки на калниците и допълнителни LED-светлини. Що се отнася до двигателят, в случаят явно става въпрос за 3,5-литровия бензинов V6 EcoBoost, а машината „донор” е в ниво на оборудване Lariat.

Макар за момента този Ford F-150 да е единичен екземпляр, от Arctic Trucks предвиждат да включат модела в регулярната си програма за доработки, което ще рече, че и версиите с 3-литров дизел и 5-литров V8 бензин също ще могат да бъдат модифицирани.

Лично собственикът на исландската компания е тествал модифицирания пикап 2 седмици в сурови условия и е доволен от резултата, както може да видите от видеото, което в публикувал:

Comments are closed.