АВТО 4x4 / премиери

Aurus Komendant: така ще изглежда луксозният руски SUV

Изображения на серийния всъдеход Aurus Komendant изтекоха в интернет. Кадрите са публикувани във Федералния институт за промишлена собственост на Русия, което ги прави напълно достоверни.

От изображенията е видно, че SUV-моделът, базиран на „лимузината на Путин“ Aurus Senat, ще бъде почти идентичен като дизайн и размери с тестовите прототипи, които са виждани на тестове в някои държави.

Визията на Aurus Komendant е в стила на марката с масивната предна вертикална решетка, напомняща за тази на Rolls-Royce. Отзад, дизайнът си е индивидуален за модела, като може да кажем, че е леко спорен.

Komendant е изграден на същата модулна платформа, на която са асемблирани лимузината Senat S600 и луксозният превозвач за знатни персони Senat L700. В случая, шасито е точно като това на S600, но клирънсът е по-голям – 200 мм.

Както и леките коли на руската марка, новият всъдеход ще използва хибридна система, комбинираща V8 бензинов двигател и електромотор. Двигателят с обем 4,4 литра постига 600 к.с и 800 Нм, а електрическият агрегат добавя още 40 к.с. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична, като предава тягата към четирите колела.

Изображенията са подадени към руското патентно ведомство още в края на декември, но се появяват за публика едва преди два дни.

Руската марка Aurus вече предложи лимузината си Senat на руския пазар и в чужбина. Очаква се подобен ход да има и за новия всъдеход. Двата модела трябва да бъдат последвани и от луксозен миниван. Последният най-вероятно също ще дели идентични технически гени с първите модели.

В близко бъдеще, от Aurus се надяват да разнообразят гамата си с още седани и нови SUV, като за момента е ясно, че миниванът на марката – Arsenal, не е предвиден за продажби извън Русия.

Comments are closed.