рали Breslau / Рали Новини

Balkan Offroad Rallye 2019 с над 100 заявки

Международният оф-роуд маратон прекосява България за 9-а година

От 14 до 20 септември ще се проведе деветото издание на Balkan Offroad Rallye. Международният оф-роуд маратон за пореден път ще привлече участници от цяла Европа с мотоциклети, ATV, бъгита, джипове и камиони. В продължение на една седмица те ще се борят с трасе, дълго над 2000 километра, по голямата част от които – състезателни .

Традиционно, Balkan Offroad Rallye ще предложи състезание „2 в 1”, тъй като има два отделни състезателни класа – „крос-кънтри” и „екстремен”. Първият е открит за всички типове състезателни машини, като предлага скоростна надпревара по черни пътища, в стила на големите пустинни маратони като „Дакар” и „Пътя на коприната”. Екстремният клас от своя страна е отворен за 4х4 автомобили, като предлага тежки трасета, с преодоляване на кални и водни препятствия.

balkan offroad rallye

Balkan Offroad Rallye 2019 отново ще прекоси България от запад на изток, с уникални трасета в Рила, Плана, Родопите, Средна гора, Тракийската низина, Странджа и Добруджа.

Надпреварата ще започне с официален старт в центъра на Самоков на 14 септември. След обиколка в района, керванът продължава пътя си към Старосел, където ще е вторият лагер. В средата на седмицата, участниците ще се отправят към Шкорпиловци. Там, на самия бряг на Черно море ще бъде и финалът на 20 септември.

Balkan Offroad Rallye

Три седмици преди старта, над 100 са подадените заявки

за участие в Балканския оф-роуд маратон. Най-многоброен, традиционно, е класът на крос-кънтри автомобилите, където се очакват около 40 машини. Няколко шампиони от различните години ще са на старта. Сред тях ще е и миналогодишният победител Константин Чолаков.

Вторият по брой участници е класът на SSV-бъгитата, където се очакват почти 30 машини, включително и шампионите от 2015 година Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Can Am). Близо 20 мотоциклета и ATV-четириколки и три камиона допълват крос-кънтри кервана. 15 машини ще се борят с тежките трасета на екстремния клас.

В допълнение, за втора година в Balkan Offroad Rallye ще има и категория Discovery. Тук участниците ще могат да усетят вкуса от състезателните трасета, но без безмилостното темпо на хронометъра. В приключенския клас има записани близо 10 екипажа.

Comments are closed.