рали Breslau / Рали Новини

Breslau Poland 2020, етап 1: победа и разочарование за българите

Първият ден на Breslau Poland 2020 отмина с едновременно прекрасни и разочароващи новини откъм двата български екипажа на офроуд маратона. Отсечката с дължина 250 километра, от които 180 срещу хронометъра, донесе и първата етапна победа за нашите участници.

Цанко Цанков и Зорница Тодорова бяха най-бързи в класа на SSV-бъгитата, като на финала успяха да измъкнат 56 секунди от французите Ян Ван Беек и Емануел Баро. Челната тройка допълниха германците Щефан Хенкел и Михаел Хелмингер. И трите екипажа са с машини Can Am Maverick X3.

Съвсем на другия полюс се развиха нещата за дебютантите в Breslau Poland 2020 Константин Чолаков и Ивайло Жеков. Екипажът от Бургас стартира деня ударно, като дори бе най-бърз в първата състезателна секция.

За съжаление, във втората част на етапа, шампионите от Balkan Offroad счупиха окачването на своето бъги и трябваше да се приберат в бивака на ралито на платформа. Което означаваше без да успеят да вземат финал, а това ги отпрати на дъното на класирането. След съответните наказания те са на почти три часа изоставане от Цанков и Тодорова.

При мотоциклетите, най-бърз в първия ден на Breslau Poland 2020 бе литовецът Андриус Лискус (Honda) , а в класа на ATV – полякът Даниел Раджио (Polaris). При крос-кънтри автомобилите етапната победа взе още един полски пилот – Ярослав Андржеевски с прототип Toyota. При камионите най-бърз бе германецът Том Хойер с Tatra.

Breslau Poland 2020: trucks stage 1

В екстремния клас,

победата при всъдеходите взе естонецът Хардо Мере с прототип HM7, след битка с британската легенда Джим Марсден. В класа на камионите до 7,5 тона, най-бърз бе германецът Феликс Мюленхайм с Unimog, а при най-големите етапната победа бе за холандеца Хенри Верховен с Ginaf.

Вторият етап на Breslau Poland 2020 ще предложи трасе с дължина от 270 километра, 210 от които – състезателни отсечки.

Напомняме, че може да следите движението и класирането на българските състезатели в сайта на рали „Бреслау“: https://rallye-breslau.com/

Богата галерия със снимки вижте във фейсбук страницата на надпреварата: https://www.facebook.com/RallyBreslau/

Comments are closed.