АВТО 4x4 / бизнес

Ford към Goodyear: махнете „Wrangler“ от гумите на Bronco

Автомобилните производители, в частност и Ford, са малко като политиците – никак не обичат съперниците си. Другите марки и техните модели са „конкуренция“ и точка. Но има и един по-интересен и забавен аспект. В случая с разработването на новия Ford Bronco, който е позициониран като директен съперник на Jeep Wrangler. „Синият овал“ се сблъска с неочакван проблем: едни от най-популярните оф-роуд гуми на пазара са Goodyear… Wrangler. И такива гуми се слагат на версии от новия всъдеход още в завода.

Ами сега? Просто няма как един от най-значителните продукти на Ford за последните години да носи името на архиконкурента си, при това – на цели 5 видими места. Все пак, не може да си представим F-150, нашарен с надписи RAM. Или пък Mustang, нашарен с “Camaro” навсякъде.

Ford Bronco Wrangler Tires

Както споделихме, Goodyear Wrangler е изключително популярна офроуд гума. Но все пак, от Ford са успели да се споразумеят с производителя, надписът да отпадне. Но само от външната и видима страна на всяка гума. От вътрешната страна на колелото, този надпис ще остане. Но поне собствениците няма да виждат името на конкурентите, поне докато свалят гума на своя джип. О „джип“ ли казахме? Извинете, неловко се получи – нека е „своя всъдеход“.

А защо надписът „Wrangler“ няма да изчезне

напълно от гумите на Bronco? Според мениджъри на Ford това ще е защото името все пак е част от следпродажбената стратегия на Goodyear. Така че, ще не ще, всеки Ford Bronco ще носи малки частици от дългогодишния модел на Jeep и настоящ основен конкурент.

Ford Bronco BFGoodrich Tires

А кои точно версии на Ford Bronco ще са оборудвани с тези обновени гуми на Goodyear, все още не е ясно. Новият всъдеход се предлага в няколко различни нива на оборудване, версии и пакети, като размерите на гумите са общо 6 – от 30, до 35-инчови. Сред тях има и модели, на които се поставят гуми на BFGoodrich.

Comments are closed.