АВТО 4x4 / тунинг

General Motors предлага нов V8 за стари джипове

Ако имате произведен от General Motors стар джип или пикап, може да го оборудвате с чисто нов двигател. Американците пускат нов агрегат за различни свои модели, вкючително ванове и леки коли, произведени между 1987 и 2002 година.

Чисто новият двигател е V8 с обем 5,7 литра, като е разработка на подразделението на General Motors Genuine Parts. Последните и преди са пускали обновени или рециклирани ДВГ за стари коли на GM, но сега иде реч за чисто нов мотор, без употребявани компоненти. И като такъв, новият V8 ще е с гаранция 3 години или 100 000 мили.

General Motors 350 V8

Новият двигател за „ретро“ машини може да служи за замяна на 5,5-литровите двигатели Gen 1 (влаган във ванове, пикапи и джиповемежду 1987 и 1995 г.), Gen 1e LD (в лекотоварни автомобили от 1996 до 2002 година) и Gen 1e HD (за джипове и хеви-дюти пикапи, произведени 1996 – 2002).

Така нареченият „сервизен“ V8 е с нов основен блок и е проектиран за безпроблемна работа със свързаните с него компоненти от преди години, като горивни помпи, разпределителни валове и др. Сред останалите подобрения са усилени колянови валове, нови глави на цилиндрите и легла за клапаните и т.н.

От General Motors са уверени, че всеки, който възстановява стар автомобил на компанията, може да разчита на здрав и надежден двигател. И новият агрегат ще може да служи също толкова дълго, колкото и оригиналният.

Новият GM 350 V8 двигател може да се закупи през всеки дилър на General Motors в САЩ или на сайта genuinegmparts.com. Актуална цена все още не е обявена, но подобни рециклирани мотори са около 3000 долара. Така и родните собственици на американски всъдеходи от края на миналия век, ще могат да дадат ново сърце на любимците си.

Comments are closed.