АВТО 4x4 / премиери

Harley-Davidson пикапите вече ще са GMC, а не Ford

Култовата мотоциклетна марка Harley-Davidson си партнираше две десетилетия с Ford за специални серии пикапи, плод на сътруничество на двете фирми, добавящи някои уникални опции и елементи. Последният съвместен модел бе през миналата година със Ford F-150 Harley-Davidson, но сега нещата стават коренно различни.

Harley вече ще слага името си на пикапите GMC, а първият плод на новото сътрудничество е специалният Harley-Davidson GMC Sierra. Както и досега, с детайлите и уникализацията ще се занимава компанията Tuscany Motor Co. Нейно дело бяха и H-D версиите на Ford.

Модифицираната Sierra е с мотиви от мотоциклета Fat Boy, като има над 65 промени спрямо регуларната версия на пикапа. Така, налице са нова решетка, модифицирана броня, в която е вграден LED бар, нови алуминиеви ауспухови накрайници и др.

Новият модел е със специални 22-инчови джанти, нови раздувки на калниците и куп лога Harley-Davidson и отвън, и в салона. Вътре, промените са минималистични, като се заключават в нова кожена тапицерия и споменатите емблеми на мотоциклетния производител.

Машината е с лифт кит BDS на окачването, нови амортисьори Fox и 35-инчови гуми за всякакви терени. Ще бъдат произведени само 250 бройки Harley-Davidson GMC Sierra, на цена, започваща от 94 995 долара.

Comments are closed.