Рали Дакар / Рали Новини

Кримка след българското участие в рали Дакар 2014 има, но…

rali_dakar_2014_cocaine_affair_new (1)„Просто паркираме возилата на терминала и сдаваме ключовете. Подозираме, че нашият камион е използван за теглене на машини, които не искат да запалят, тъй като е по-компактен и маневрен”. Христов заяви това по време на импровизирана пресконференция пред стадион „Васил Левски” днес.

Там бяха показани всички автомобили на A2 Rally Team, които бяха на рали Дакар 2014, за да може колегите журналисти най-накрая да се уверят, че червеният испански камион Mercedes 8×8 няма общо с българския бял Mercеdes 4×4. Българите са напуснали пристанището във Франция без разпити, обвинения и обиски, като даже стикерите на организаторите, с които се запечатват всички врати на возилата, не са пипани.

Христов заяви „Не мога да разбера, защо ни свързват с тази ситуация. Изопачиха нещата, че има връзка с участниците от българския отбор. Ако имаше такава връзка щяха да ни арестуват още там или най-малкото да ни обискират. С мен е целият екип, тъй като всички сме притеснени и родителите ни, приятелите ни и спонсорите. Не сме наркотрафиканти. Не пренасяме дрога. Не са ни разпитвали. Не са ни арестували. Никои не ни е търсил за разпит в България или за оглед на машините”.

rali_dakar_2014_cocaine_affair_new (3)В действителност, крими ситуация с българския тим, участвал в рали Дакар 2014 има, но тя е доста по-прозаична и невинна, в сравнение с трафика на 1,5 тона кокаин. И дори жертвите са именно българите. Става въпрос за това, че ремаркето, с което състезателният Freemont е трябвало да бъде докаран до България е откраднато от охранявания терминал на пристанището, точно до офиса на френската полиция. В момента тече разследване и според българите, платформата скоро ще бъде открита, тъй като там е изобилствало от камери, а „похитителят” вероятно е член на някой състезателен отбор, чиито автомобил е бил в безпомощно състояние след разтоварването в Льо Хавър.

Христомир Николов, главен редактор на списание OFF-road.BG

Comments are closed.