АВТО 4x4 / премиери

Lada 4×4 с модернизиран салон

АВТОВАЗ пусна в производство модернизирана версия на всъдехода Lada 4×4. Руският производител се хвали, че машината е получила куп обновления и предлага повече комфорт и практичност.

На външен вид са променени дреболии, които си личат след внимателно вглеждане. Основните новости са в салона, където има големи промени. Така например, изцяло нов е предният панел в купето, който се е сдобил с променен блок за управление на климатичната система, с три „врътки“. Според руснаците, климатикът е станал по-удобен, но и по-ефективен.

Жабката отпред вече е с по-голяма вместимост, на конзолата са поставени 12-волтови изводи, а арматурното табло е с бяла подсветка на приборите. Бордовият компютър може да се похвали с разширен набор от функции, а между седалките има нови поставки за чаши и отделение за дребни предмети.

Седалките в Lada 4×4 също са нови, като имат по-добра лумбална опора. При версията с три врати, предните седалки са с нова система за сгъване, а на задния ред вече има 2 подглавника, с цел безопасност. Променени са и дреболии като нова тапицерия на тавана, сенникът в горната част на челното стъкло и т.н.

Голямо внимание е обърнато на вибро-акустичния комфорт – инженерите са използвали нови тампони за двигателя и подобрен пакет шумоизолационни материали на панелите на кабината. Очакваше се всъдеходът да е с изцяло нов волан, но той, заедно с нова кормилна колонка, ще бъде наличен от догодина.

Модернизираният интериор ще се предлага във всички версии на Lada 4×4, а модификацията Urban може да се похвали и с изцяло нова предна броня. Така, преди появата на изцяло ново поколение, ще се предлага само тази модернизирана версия.

Comments are closed.