АВТО 4x4 / тунинг

Maximus Gladiator е луд пикап с 1000 конски сили

Jeep Gladiator, още с появата си на пазара стана „донор“ на какви ли не тунинг-проекти. Машината бе превърната в кемпер, брутален офроудът и дори в пистов звяр със 707 конски сили от двигател Hellcat.

Но за някои тунери, горепосочените 707 к.с. не са достатъчни. Затова, известната с много проекти компания Hennessey представя Maximus Gladiator 1000. Числото в края на името еднопосочно дава представа за броя на конете в табуна под капака – хиляда конски сили!

Hennessey Maximus Gladiator

Машината ще бъде представена на специализираното изложение Sema Show 2019 в Лас Вегас след броени дни, като е минала през куп промени и подобрения. Някога стандартният Jeep Gladiator е оборудван с 6,2-литров V8 Hellcat, чиито коне са увеличени с цели 293 благодарение на много работа и настройки.

Hennessey са добавили специалната си система HPE1000, която освен 1000 „кончета“ добавя и 1264 Нм въртящ момент. Блокът за управление на мотора, ремъците, радиатора и горивната система са изцяло нови, както и стоманената изпускателна система, броните и LED светлините. Двигателят е стикован с преработена версия на познатия 8-степенен автоматик.

Maximus Gladiator е с ново окачване с 6-инча лифт и 20-инчови джанти обути с офроуд гуми BFG KD. Салонът се отличава със специални кожени покрития с бродирани логата на Hennessey и Maximum.

Естествено, не сме и очаквали подобен звяр да бъде евтин: цената на Hennessey Maximus Gladiator 1000 започва от 200 000 долара, при това без донорския пикап от Jeep. Компанията планира да произведе общо 24 бройки от модела, като ще прави по 2 машини на месец.

Comments are closed.