АВТО 4x4

Mokka е новият компактен SUV на Opel

В началото на новата година и два месеца преди световната му премиера на 6 март 2012 година на автомобилното изложение в Женева, Opel показва първите снимки на своя нов, динамичен и субкомпактен SUV модел Opel Mokka. С него компанията става първият германски производител, който представя модел в бързоразвиващия се субкомпактен SUV сегмент.
Въпреки дължината си от 4,28 метра, Mokka осигурява достатъчно пространство за петима човека. Той съчетава функционалност с комфорт и висока позиция на седене. Може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която плавно и безстепенно предава въртящия момент към задните колела и спомага за по-добро сцепление и управляемост. Задвижването се осигурява от три ефективни двигателя. Всички версии с механични трансмисии са оборудвани със системата Start/Stop. Гамата от бензинови агрегати включва 1,6-литров атмосферен мотор с 115 к.с. и 1,4-литров Turbo със 140 к.с. и въртящ момент 200 Нм. Турбодизеловият двигател е 1,7 CDTI с 130 к.с., разполагащ с 300 Нм въртящ момент. Двата агрегата 1,4 Turbo и 1,7 CDTI се предлагат с шестстепенна механична или шестстепенна автоматична трансмисия.
Mokka е оборудван с авангардни за SUV B-сегмента технологични решения, като системи за асистенция на водача, базирани на предната камера Opel Eye, както и камера за обратно виждане. Освен това Opel Mokka се предлага и с ергономични седалки сертифицирани от AGR – германската организация от експерти в областта на здравето на гърба “Aktion Gesunder Rücken e.V.”. В напълно оразмереното багажно пространство, Mokka предлага и интегрирана конзола за превоз на велосипеди от последно поколение Flex-Fix, която е уникално технологично решение на Opel.

Comments are closed.