АВТО 4x4 / ИСТОРИЯ

Range Rover се подготвя за 50-годишнината си

Range Rover – култовият британски всъдеход, отбелязва своята половинвековна история това лято. Land Rover планира серия събития за празнуването на знатния юбилей, като едно от тях е изграждането на огромна снежна арт инсталация на ледената писта в Арджеплог, в северната част на Швеция.

Произведението на изкуството, широко 260 метра, бе поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали при производство.

Съоръжението на Land Rover в Арджеплог

представлява замръзнало езеро, което осигурява перфектни условия за инженерите да тестват и оценяват най-новите модели на компанията. Известният художник на снежни произведения, Саймън Бек, създаде юбилейното лого на 53 092 кв.м, като извървя повече от 45 000 стъпки по замръзналата повърхност, придружен от най-новите модели Range Rover SV.

От 2014 г. професионалистите от Special Vehicle Operations са отговорни за проектирането и създаването на най-бързите, най-луксозните и най-ексклузивните модели Range Rover в 50-годишната история на върховните SUV автомобили.

Арджеплог също така е дом и на зимната академия на Jaguar Land Rover, където клиентите преживяват тръпката от динамично шофиране върху ледена настилка. За безопасността на всеки един се грижат световноизвестни автомобилни експерти.

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа също изпита удоволствието да шофира в екстремни условия. Това бе част от празненството, на което боксьорът разучи изкуството на зимното шофиране под експертното наблюдение на инструкторите от Академията.

Луксозното семейство на Range Rover ще отбележи 50 години през юни

в деня на представянето на Range Rover с две врати през 1970 г. Оттогава до днес гамата се разширява от Sport, Evoque и Velar.

Оригиналният Range Rover е могъщ всъдеход, който въведе и антиблокиращата система (ABS), електронен Traction Control и Automatic Electronic Air Suspension. През 2012 г. моделът стана пионер в производството на купета с алуминиева архитектура при големите SUV автомобили. През 2015 г. Рейндж Ровър стана и първият SUV автомобил, оборудван с иновативната система All-Terrain Progress Control, която вече е налична при цялата линия на Land Rover.

Range Rover 50 years

Comments are closed.