АВТО 4x4

Renault Sherpa ще се предлага и на цивилни клиенти

Участникът в рали „Дакар“ 2009 и в експедицията Cape to Cape от Норд Кап до нос Добра надежда Renault Sherpa, вече ще се предлага и за цивилни клиенти.

Renault Sherpa първоначално бе разработен от Renault Trucks Defense като тактически автомобил, заемащ място между малките всъдеходи и пълноприводните армейски камиони. Колата има отлична проходимост – просвет 600 мм и ъгъл на атака 60 градуса. Машината може да преодолява без проблем наклон до 45 градуса и водна преграда с дълбочина до 750 мм.

От тази година всъдеходът може да бъде закупен от всеки желаещ, като се предлагат три варианта на купето.

Sherpa Scoutе e с 4-местен салон и е предназначен за ловци, участници в оф-роуд и рали-рейд състезания и други фенове на оф-роуда.

Sherpa Carrier е шаси-кабина за превоз на различни товари. Тя може да бъде оборудвана с различни платформи – бордови, самосвални или пък със специално оборудване за спасителни работи.

Sherpa Station Wagon е оборудван с напълно бронирано купе. Машината е идеална за безопасен превоз на товари и хора, както и за инкасо автомобил.

Всяка от трите модификации може да получи допълнително оборудване по избор – климатик, независимо отопление, навигация, независима система за подържане налягането в гумите и др.

Renault Sherpa има 4,76-литров турбодизел Renault DXi5 215 с мощност 215 к.с., стандарт Евро 3 или Евро 5. Максималният въртящ момент е 800 Нм при 1200 – 1700/мин. Задвижването е с автоматична, 6-степенна трансмисия Allison.

Comments are closed.