АВТО 4x4 / премиери

Toyota Land Cruiser вече с повече мощност и нови „екстри“

Toyota Land Cruiser получи редица обновления за моделната 2021 година. Това, явно ще са финалните настройки, преди появата на следващото поколение на всъдехода, който да наследи Land Cruiser 150 / Prado.

Основната новост в Land Cruiser 2021 е модернизираният двигател. Турбодизелът, с обем 2,8 литра е с увеличена до 204 конски сили мощност, или с 27 к.с. повече от досега. По-висок е и въртящият момент, който вече е 500 Нм, при 420 досега.

Новият двигател е и с подобрена динамика. Така, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 9,9 секунди, или с 3 по-бързо. Максималната скорост си остава 175 км/ч, а подобрение има в икономията на гориво (7 л / 100 км) и СО@ емисиите (192 г/км).

Задвижването на четирите колела вече ще става единствено през 6-степенна автоматична скоростна кутия, като механичната няма повече да се предлага.

Toyota Land Cruiser е получил и обновена мултимедийна система с по-бърза реакция на сензорния екран и по-мощен софтуер. Налична е и връзка с Apple CarPlay и Android Auto. Обновен е и пакетът с технологии за безопасност Toyota Safety Sense.

Обновеният всъдеход е получил и нов пакет оборудване Black Edition. Той е с изпълнени изцяло в тъмен хром предна решетка и лайстни в задната част, черни рамки за халогените, черни капацина страничните огледала, черни лайстни на вратите и прозрачни стъкла на задните фарове. В салона също има черни акценти.

Comments are closed.