АВТО 4x4 / тунинг

Valkyrie 766: BMW 7 като Monster Truck (видео)

BMW е марка общо взето далечна на офроуд, дори и с големите си Х-модели, които имат леки възможности извън пътя, но дотам. Да не говорим за лимузината Серия 7. Но, стигаме до Русия, където виждаме Valkyrie 766: уникален хибрид, с купе на BMW 7 и шаси на камиона GAZ-66. От което ни стана ясно и окончанието в името…

Valkyrie 766 не е просто творба на автомобилен фанатик. Всъщност е дело на фирмата за турове Tourbigfoot.ru, която предлага уникални офроуд приключения и екстремни екскурзии из полята и горите на Русия.

Туровете с бигфута могат да бъдат от няколко часа до няколко дни и са предназначени за до трима пасажери. Така, в луксозна обстановка, може да отидете на кална баня, същевременно посещавайки различни интересни местенца с историческа или туристическа стойност.

Няма подробни технически данни за този хибрид. Интериорът определено е беемведжийски, но не е ясно дали и техниката е. Макар E32 да се е предлагал във версия с V8 мотор и ръчни скорости, по сме склонни да вярваме, че агрегатите тук са от ГАЗ-66, който на свой ред е с „осмак и ръчка“.

Valkyrie 766 е със сериозни модификации по купето, като стоманена броня, уширители на калниците и т.н. При всички положения, хибридът се е получил много добре и бихме дали мило и драго да се повозим на него, че дори и да го покараме – създателите му предлагат и такава опция в туровете си.

Вижте руския бигфут в действие:

Comments are closed.