MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Yamaha пуска Super Ténéré Worldcrosser

XT1200Z Super Ténéré на Yamaha е мотоциклет, заслужаващ уважението на всички сериозни мотопътешественици. Машината уместно може да се сравни с експедиционен 4х4, способен да прекоси цели континенти. ДНК на Super Ténéré е заимствана от над четири десетилетия опит в рали-рейд надпреварите.

През март тази година, Yamaha ще насърчи именно този спортен фокус с изкарването на пазара на Worldcrosser, който видяхме като концепция през 2010 г.
Моделът, който ще излезе в лимитирана серия, ще е с всички технологии, направили успешен XT1200Z Super Ténéré като тракшън контрол, ABS, интелигентна спирачна система и карданно задвижване. Коравият мотоциклет с двуцилиндров двигател ще е екипиран с набор специално разработени компоненти на рамката и корпуса, които да увеличат всъдеходните му възможности.

Списъкът с ексклузивни карбонови компоненти включва страничните панели, протектори на вилката и рамката, а за изключителната протекция при оф-роуд управление, на разположение е защита за двигателя, кардана и задната спирачка, изработени от черен анодизиран алуминий.

Yamaha Super Ténéré Worldcrosser ще се предлага в две ексклузивни цветови графики – черен корпус с жълти акценти и червен корпус с червени акценти.

Comments are closed.