Българската компания Литекс Моторс получи награда „Златна мартеница” за икономическо коопериране за 2011 г. Призът беше връчен на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Терзиев от министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков по време на специална церемония.

Литекс Моторс беше отличена с ежегодната награда за изградения и вече функциониращ завод край гр. Ловеч за производство на автомобили Great Wall в партньорство с автомобилния гигант Great Wall Motor.

Традиционните годишни награди „Златна мартеница” се връчват от Съюз „Произведено в България” за осемнадесети пореден път. Призовете се връчват за изключителни постижения през годината в няколко категории.

Произвежданите от Литекс Моторс автомобили покриват всички изисквания на Европейската общност и са предназначени за националния и европейските пазари. При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2 000 души. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

Great Wall Motor (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.

Comments are closed.