Интересно

Литекс Моторс получи награда „Златна мартеница” за 2011 г.

Българската компания Литекс Моторс получи награда „Златна мартеница” за икономическо коопериране за 2011 г. Призът беше връчен на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Терзиев от министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков по време на специална церемония.

Литекс Моторс беше отличена с ежегодната награда за изградения и вече функциониращ завод край гр. Ловеч за производство на автомобили Great Wall в партньорство с автомобилния гигант Great Wall Motor.

Традиционните годишни награди „Златна мартеница” се връчват от Съюз „Произведено в България” за осемнадесети пореден път. Призовете се връчват за изключителни постижения през годината в няколко категории.

Произвежданите от Литекс Моторс автомобили покриват всички изисквания на Европейската общност и са предназначени за националния и европейските пазари. При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2 000 души. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

Great Wall Motor (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.

Comments are closed.