Hyundai Motor Co. показа първите официални изображения на новия си SUV Hyundai Santa Fe, преди световната премиера на модела на автомобилния салон в Ню Йорк. Компанията ще запази името Santa Fe, продължавайки успешната линия на на-представителния всъдеход на корейската марка.

Третото поколение Hyundai Santa Fe въплъщава дизайнерската концепция Storm Edge, която ще е в основата на дизайна на всички бъдещи SUV на марката.

Идеята на новата дизайнерска философия, базирана на настоящия код на дизайна Fluidic Sculpture, според компанията улавя силни и динамични форми, създадени от природата при буря.

Новият всъдеход ще е с изчистени и рафинирани линии, като общата визия ще е по-агресивна и класическа спрямо настоящото поколение. Важен елемент на дизайна е шестоъгълната решетка на предницата, която ще е ключова в дизайна на всички бъдещи модели на Hyundai. Като цяло, моделът ще е спо-добра аеродинамика и по-широки брони.

От излизането си на пазара до момента Hyundai Santa e е с около 2,56 милиона реализирани продажби (от тях 680 000 на корейския пазар), като се очаква третата генерация на високопроходимия модел да продължи тази успешна тенденция.

Comments are closed.