АВТО 4x4 / премиери

Първи официални изображения на новия Hyundai Santa Fe

Hyundai Motor Co. показа първите официални изображения на новия си SUV Hyundai Santa Fe, преди световната премиера на модела на автомобилния салон в Ню Йорк. Компанията ще запази името Santa Fe, продължавайки успешната линия на на-представителния всъдеход на корейската марка.

Третото поколение Hyundai Santa Fe въплъщава дизайнерската концепция Storm Edge, която ще е в основата на дизайна на всички бъдещи SUV на марката.

Идеята на новата дизайнерска философия, базирана на настоящия код на дизайна Fluidic Sculpture, според компанията улавя силни и динамични форми, създадени от природата при буря.

Новият всъдеход ще е с изчистени и рафинирани линии, като общата визия ще е по-агресивна и класическа спрямо настоящото поколение. Важен елемент на дизайна е шестоъгълната решетка на предницата, която ще е ключова в дизайна на всички бъдещи модели на Hyundai. Като цяло, моделът ще е спо-добра аеродинамика и по-широки брони.

От излизането си на пазара до момента Hyundai Santa e е с около 2,56 милиона реализирани продажби (от тях 680 000 на корейския пазар), като се очаква третата генерация на високопроходимия модел да продължи тази успешна тенденция.

Comments are closed.