MOTO & ATV / Outdoor / Мотокрос Новини / пътешествия и експедиции

С миниатюрен мотоциклет Honda Monkey около света

Андре Суза от Португалия започна своето околосветско пътуване с компактен мотоциклет Honda Monkey през лятото. След старта от родината си на 12 юли, 25-годишният състезател достигна до България, след като премина през Испания, Андора, Франция, Монако, Сан Марино, Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Сърбия.

У нас младият приключенец посети за смяна на масло и регулярно обслужване мотоциклетния сервиз на Honda в София. Пътешественикът ще остане за няколко дни в България, преди да продължи към Гърция, Турция и така чак до Пакистан.

На въпроса дали преследва лятото, смелият младеж отговоря, че първоначално е планирал това пътешествие да започне през март, но пандемията е объркала нещата и затова е потеглил толкова късно.

„Не е задължително да имаш голям мотоциклет с огромна кубатура, за да обиколиш света“, казва Андре Суза, заел се да стори това с легендарния Honda Monkey. И има основание – миналата година авантюристът обиколи Южна Америка, като за 120 дни навъртя 24 225 км там. Което го подтиква и за далеч по-амбициозното околосветско пътешествие.

Honda Monkey е един от най-разпознаваемите модели мотоциклети в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г., а през 1963 започва експорт за Европа и Америка. Бързо се превръща в любимия RV (Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление), и благодарение на изключително лесното управление става първия мотоциклет в живота на милиони фенове, гарантирайки максимална забава, приятни емоции, и много безгрижни километри.

В най-новото си поколение, малката машина комбинира добре познатия класически дизайн с модерни технологии: USD вилка, два задни амортисьора. LCD, IMU базиран ABS и LED светлини. Новият 1-цилиндров 125-кубиков двигател е с мощност от 6,9 kW и разход на гориво 67 км/л. Готов за път тежи само 107 кг.

Можете да проследите изключително авангардните приключения на Андре Суза в инстраграм профила му https://www.instagram.com/ride_that_monkey/ или във Facebook https://www.facebook.com/ride.that.monkey/.

Comments are closed.