Outdoor / пътешествия и експедиции

Ride of Smiles: около света с BMW R 1200 GS Adventure

ride_of_smiles_50000_km_bmw_r_1200_gs_adventure_charityНа 1 май 2015 година в Ню Йорк стартира Ride of Smiles – пътешествие с мотоциклет от 50 000 мили на няколко континента. Неговата цел е събиране на дарения за страдащите деца по целия свят. По време на прехода трябва да бъдат събрани минимум 50 000 евро дарения, които ще бъдат предоставени директно на 4 реномирани проекта.

Инициатор и единствен водач по време на Ride of Smiles е д-р Хенинг Бюцов. Докторът е опитен и запален мотоциклетист и още от 1989 година обикаля света на две колела. Въодушевен и вдъхновен от изключителното гостоприемство и жизнерадостност на хората, които среща по време на своите пътешествия, сега, с Ride of Smiles, той иска да върне поне част от тези емоции. За да може и този път да постигне амбициозните си цели, BMW Motorrad му предоставя за проекта едно BMW R 1200 GS Adventure, включително оборудване за водача и аксесоари. Хенинг Бюцов и BMW Motorrad вече са си сътрудничили многократно. Още през 2008 година при Ride of Change – 35 000 километра с BMW F 650 GS Dakar в полза на благотворителна кауза.

Разстоянието от 50 000 мили на Ride of Smiles е символ на онези 50 000 евро, които Хенинг Бюцов иска да събере в полза на нуждаещите се от помощ. Освен това, планирания маршрут през Северна, Централна и Южна Америка, както и Австралия и Нова Зеландия символично чертае цифрата 50 върху картата на света. Движението по маршрута може да бъде проследено чрез GPS LIVE Tracking в блога на Ride of Smiles ( www.ride-of-smiles.de).

Който иска да дари средства, може да то направи на уеб-страницата на Ride of Smiles или директно чрез дарителските уеб-сайтове на партньорските организации „Лекари без граници”, „Christoffel Blindenmission“, „Gemeinsam für Afrika“ и „Sternstunden“ на Bayerische Rundfunk. Всички дарения се предоставят без удръжки на благотворителните организации, които от своя страна предоставят квитанции за данъчни облекчения. Самото пътуване не ползва дарения, то се финансира изцяло от Хенинг Бюцов със собствени средства. Още преди старта на пътуването бяха събрани над 11 000 евро. Актуалното състояние на сметката с дарения може да бъде проследено на уебсайта или с Ride of Smiles App.

Comments are closed.