АВТО 4x4

Лимитирана серия Land Rover Defender Blaser Edition

Land Rover Defender винаги е бил сред предпочитаните автомобили на ловците и любителите на аутдор изживяванията от десетилетия. Затова не е изненада, че Land Rover Германия, съвместно с немския производител на ловно оръжие Blaser, пусна на пазара специалната серия Defender Blaser Edition.

Ограниченa до 60 автомобила, спецверсията, базирана на Defender 110 SE, се предлага в оригинална зелена окраска, с черни кожени седалки с бродирано логото на Blaser (последното е и на няколко места по купето отвън). Естествено, съгласно предназначението си, машината е оборудвана с оф-роуд аксесоари като експедиционен багажник, електрическа лебедка, шнорхел, теглич, защити и ловен прожектор, монтиран отзад на покрива.

В товарния отсек на Defender Blaser е монтирана специална кутия за съхранение на ловно оръжие, която побира до 5 пушки. Под нея се намират две практични чекмеджета за съхранение на амуниции и друга екипировка.

Що се отнася до задвижването, то не е променяно и се осигурява от 2,2-литровия Евро 5 дизелов двигател с мощност 122 к.с. и въртящ момент от 360 Нм.

Премиерата на Land Rover Defender Blaser Edition ще бъде на ловното изложение в Дортмунд в края на този месец. Цената на лимитирания автомобил за Германия е 49 500 евро.

Comments are closed.