АВТО 4x4

Наследникът на Land Rover Defender ще се прави в Индия

Land Rover Defender е британска икона, но това скоро може да се промени. Скорошни публикации в чуждестранната преса, дават основание да мислим, че новото поколение на всъдехода ще се произвежда в заводите на Tata в Индия.
Този ход очевидно ще намали разходите, същевременно приближавайки производството до пазарите, където моделът все още изключително популярен. Въпреки промяната, някои автомобили ще се изпращат в Европа за финално асемблиране.

Очаквания през 2015 година нов Defender би могъл да използва обновена версия на платформата Т5, върху която се произвеждат Land Rover Discovery 4 и Range Rover Sport. Стилът на “дефи” ще се доближава много до представените наскоро концепти DC100, но се очакват нови светлини, ревизирана решетка и по-функционален интериор.
Ако в Land Rover наистина вземат това решение, новият Defender ще може да изпозлва и компоненти от произвеждания от Tata SUV Aria, или обратното. Така производството ще е наистина по-рентабилно. Дали Defender ще запази легендарните си качества и репутация, остава да видим.

Comments are closed.