АВТО 4x4 / Интересно / премиери

1 милион произведени Land Rover Discovery (+видео)

Едномилионният Land Rover Discovery излезе от поточната линия в завода Солихул на британската марка. За да отпразнува това знаменателно събитие, Land Rover ще изпрати този забележителен модел на дълга експедиция от Бирмингам, Великобритания до китайската столица Пекин.

Експедицията ще посети 13 държави за около 50 дни, като изминатото разстояние ще бъде близо 13 000 километра. Целта е да се наберат 1 000 000 британски паунда за Червения кръст и Червения полумесец.

 

 

Пътешествието на Discovery №1 милион ще следва оригиналния маршрут на приключението ‘The First Overland Expedition” от 1955 г, пропътувано от екип с Land Rovers Series 1.

„Много хора участват в производтсвото на Discovery и голяма част от тях са били тук през цялото време – от автомобил №1 до автомобил № 1 000 000. Бих искал да благодаря специално на всеки един от тях. Тези хора свършиха брилянтна работа и показаха голяма посветеност в проекта. Това са мъжете и жените, които творят изключително успешната история на Discovery”, заяви Алън Волкертс, оперативен директор на завода Солихул.

Comments are closed.