MOTO & ATV / Мотокрос Новини

10 българи ще стартират в Erzbergrodeo 2015

За пореден път страната ни ще има участие в едно от най-екстремните ендуро преживявания – мега-надпреварата Erzbergrodeo 2015, която ще се проведе от 4-ти до 7-ми юни в Австрия. В старата мина край селцето Айзенерц газ на максимум ще раздават Теодор Кабакчиев, Михаил Митов, Стоян Пачарозов, Илиян Кузманов, Николай Мартинов – Сървайвъра, Димитър Цветков, братята Цветан и Ангел Минкови, Светослав Миланов и Тодор Стоянов.

Въпреки, че страната ни няма шампионат по ендуро към Българската федерация по мотоциклетизъм, републиканско първенство се явява BG-X Ендуро шампионата, който тече при перфектна организация във всички кръгове. Оценявайки усилията на родните ендуристи, организаторите на Ерзберг родео са отпуснали безплатни квоти за първите 5 от по-горе изброените състезатели, което е още едно доказателство, че у нас тази зрелищна дисциплина се развива в положителна посока.

Иначе, в Erzbergrodeo 2015 традиционно ще участват близо 1500 от най-добрите състезатели по екстрийм Ендуро на планетата. Надпреварата стартира още в четвъртък с атрактивния Rocket Ride. Той представлява изкачване по стръмен наклон и е подобен на хил-клаймингите, които се провеждат у нас. Победител става състезателят, изкачил екстремния хълм най-бързо. Миналата година България се представи перфектно в тази надпревара, тъй като в конкуренция от  около 200 пилоти Димитър Цветков се нареди на изключително успешното 6-то място!

Първото истинско предизвикателство за пилотите в Erzbergrodeo 2015, обаче, е т.нар. Generali Iron Road Prologue (в петък и събота), който по традиция отсява най-добрите 500. Само те ще вземат участие в най-големия екшън, наречен Red Bull Hare Scramble в неделния ден. А точно това е истинското сито, което включва 20 контролни точки, изключетелно тежки специални тестове с почти непреодолими препятствия и 4 часа изморително каране по 23 километрово трасе. Най-важното за всеки един пилот е да завърши Red Bull Hare Scramble, а класирането на по-предна позиция остава на по-заден план.

Българските състезатели обаче явно са достатъчно подготвени и мотивирани за успех в Erzbergrodeo 2015. Припомняме, че миналата година, 16-годишният тогава Теодор Кабакчиев постигна изключителен успех за страната ни, нареждайки се на 75-то място.

Comments are closed.