рали Breslau / Рали Новини

20 години рали Breslau – легендата продължава!

breslau_rally_2013_previewЛегендата продължава – вече 20 години рали Breslau е най-голямото и най-известното оф-роуд състезание в Европа. Тази година мегамаратонът празнува своя юбилей и организаторите, начело с доайена Александър Ковачев, обещават уникално събитие в Полша и Германия , в края на месец юни.

За юбилейното издание на рали Breslau (вече познато като Breslau Poland), което ще стартира в уникалния спортен комплекс на пистата Лаузицринг, се очакват над 200 машини от всички класове – мотоциклети, ATV, автомобили и камиони. Те ще се впуснат в шеметна едноседмична надпревара с тежките трасета в Германия и Полша.

Тази година, за улеснение на състезатели и асистенции, организаторите са предвидили само три бивака – един в Германия и два в Полша. Промяна има и в трасето на рали Breslau, като ще има нови, неизползвани до момента отсечки. Сред останалите интересни новости са новата времеизмервателна система Raid Geotraq и новите сателитни тракери, коит още се монтират във всяка състезателна машина, с цел бързо и прецизно изчисляване на резултатите.

Рали Breslau Poland ще се проведе от 29 юни до 7 юли. Но това не е всичко! Само 2 месеца по-късно, България ще е домакин на третото издание на рали Breslau Balkan, което ще се проведе от 14 до 21 септември.

Comments are closed.