Интересно / събития

60 години заедно: Land Rover и Червения кръст

Land_Rover_Red_Cross (2)Land Rover отбеляза 60 години партньорство с Червения кръст. Всичко започва през далечната 1954 г., когато британската компания предоставя на спасителната организация чисто нов автомобил Land Rover Series 1, който служи като мобилен диспансер в Дубай. От тогава до ден днешен Land Rover дарява над 120 автомобила, с които Червеният кръст помага на повече от 900 000 души в най-труднодостъпните точки на света.
Land_Rover_Red_CrossНай-мащабната доставка на нови автомобили Land Rover за Червения кръст е през 2008 г. Тогава в чест на 60-годишнината на бранда са предоставени 60 нови SUV-та, разпределени по целия свят спрямо нуждите на организацията. Партньорството между двете страни не се основава само на размяна на автомобили. През 2012 г. например Land Rover организира мащабна експедиция с 1-милионния произведен автомобил Discovery. С него за 50 дни бяха изминати повече от 8 000 мили по маршрута Солихъл (Великобритания) – Пекин (Китай). Автомобилът премина през 13 страни, като във всяка от тях набираше средства. След пристигането в Пекин екипажът на Land Rover дари безвъзмездно събраните 1 милион паунда на Червения кръст. Кръстоносците инвестираха сумата за изграждане на пречиствателна водна станция за 45 000 души в един от най-бедните райони на Република Уганда.
Land_Rover_Red_Cross (1)Мениджърският екип на Land Rover в лицето на Марк Камерън, директор Global Brand Experience, изрази задоволството си от дългогодишното партньорство с Червения кръст, като обяви, че двете страни са подписали нов 5-годишен договор. В резултат на съвместната им работа до края на 2020 г. се очаква помощ да получат повече от 12 милиона души по света, обитаващи най-труднодостъпните територии на планетата.
Олаг Бергсет, мениджър стратегическо партньорство в Червения кръст, благодари на Land Rover за съвместната работа през годините, като заяви, че британските автомобили са изключително ценни и жизнено важни за региони, където има джунгли, пустини и високопланински възвишения.

Comments are closed.