АВТО 4x4 / бизнес

70 броя високопроходими бусове Dangel Boxer 4×4 за МВР

dangel_boxer_4x4_mvr2Днес Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР получи 70 броя високопроходими бусове Dangel Boxer 4×4 с тържествена церемония на територията на Зонално Жандармерийско Управление в София. София Франс Ауто е изпълнител на договор за обществена поръчка по проект „Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН – МВР за реакция при наводнения” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”. На официалната церемония присъстваха Министъра на Околната среда и водите – Светлана Жекова, Заместник-министъра на вътрешните работи – Кирил Хаджихристев, Главния секретар на МВР – Светлозар Лазаров, Директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР – Николай Николов, и изпълнителния директор на София Франс Ауто – Стоян Желев.

dangel_boxer_4x4_mvr1На 08.03.2013 г. бе подписан Договор № DIR-51214001-C001 за безвъзмездна финансова помощ по проект DIR 51214001-2-193 „Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН – МВР за реакция при наводнения” по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Целта на проекта е доставка на модерно оборудване и техника за териториалните звена на ГДПБЗН-МВР за извършване на разузнавателни и спасителни действия в наводнени територии, осигуряване на защита на пострадалото население и при необходимост – на бърза и безопасна евакуация на всички застрашени населени места, осигуряване на помощ на пострадали от наводнения граждани и/или при евакуация от застрашени или залети територии чрез изграждане на лагери за временно настаняване, съвместно с усилията на местните органи на самоуправление и институциите имащи отношение към защитата при наводнения и овладяване на последствията от наводнения.

dangel_boxer_4x4_mvr3Dangel Boxer 4×4 e автомобил с повишена проходимост, произведен на база Peugeot Boxer, оборудван със съединител с автоматично управление /вискомуфа/. Той разпределя към задната ос част от въртящия момент на двигателя в случай на загуба на сцепление на предната ос. Преминаването към задвижване 4×4, без шум и придърпване, се извършва напълно автоматично и не изисква никакво въздействие от страна на водача.

70-те автомобила Dangel Boxer 4×4 ще бъдат разпределени в 28 Областни управления „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ще улеснят достъпа на спасителните екипи на ГДПБЗН-МВР до труднодостъпните засегнати (залети) райони и ще позволят извършването на спасителни операции и аварийно-възстановителни работи на мястото на инцидента, бедствието.

Сътрудничество на Автомобили Dangel с Автомобили Peugeot, водещо своето начало от моделите брейк 4х4 и пикапите 504 и 505 продължава вече 35 години с производството на  автомобили с 4 задвижващи колела на базата на серийно произвеждани модели на Автомобили Peugeot. Към настоящия момент, освен Dangel Boxer 4×4, специализираната компания произвежда конвертирани версии на всички лекотоварни автомобили на групата PSA.

Comments are closed.