АВТО 4x4 / тунинг

ABT Sportsline пипна здраво Volkswagen Tiguan

abt_sportsline_tiguanНемските тунинг виртуози от ABT Sportsline пипнаха фейслифта на Volkswagen Tiguan, чрез нов оптически пакет и повишаване на показателите на някои от задвижващите агрегати на всъдехода.

От гледна точка на стил и дизайн, немският компактен SUV е получил нова предна решетка, стъпенки, заден спойлер и нова задна броня с четворна изпускателна система. Няколко нови джанти с размер от 18 до 20 инча със спортни гуми също са в програмата на ABT Sportsline, както и ново спортно окачване. Промените в интериора са минималистични.

Сериозни са ъпгрейдите по двигателите на ABT Sportsline Tiguan. Двулитровият дизел с мощност 140 к.с. е напомпан до 170, а този със заводска мощност от 170 к.с. вече е със 195. Базовият дизелов вариант с мощност от 110 к.с. в тунинг варианта си може да се похвали със 140 „кончета”.

Сериозни са и модификациите по бензиновите мотори на Tiguan. За двулитровия TSI с 211 к.с. ABT Sportsline предлага 260 к.с., а този със 180 к.с. отдава 230. Относно 1,4-литровия TSI, вариантът със 160 к.с. е надут до 210, подобни стойности на повишение има и при другите му модификации.

Comments are closed.