Международни / Рали Новини

Abu Dhabi Desert Challenge 2015 е в разгара си

abu_dhabi_desert_challenge_2015_start1През уикенда бе даден стартът на Abu Dhabi Desert Challenge 2015. Международната рали-рейд надпревара, която празнува своя четвъртвековен юбилей, е втори кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA и отварящ рунд за мотоциклетния крос-кънтри шампионат на FIM. Едноседмичната надпревара предлага уиникални пустинни трасета и изтощителни етапи, като е много обичана от пилотите и привлича някои от най-големите звезди в рали-рейда..

abu_dhabi_desert_challenge_2015_start2На старта на Abu Dhabi Desert Challenge 2015 застанаха 48 автомобила и 51 мотоциклета и ATV-четириколки. Сред записаните участници са някои от най-големите звезди в оф-роуда, като победителят от рали Дакар 2015 Насър Ал Атия и неговите съекипници от X-Raid Владимир Василиев, Орландо Теранова и Ерик Ван Луун. Дебют зад волана на Mini X-Raid прави и полската ски скок легенда Адам Малиш. Отговорът на Toyota е с топ пилотите Язид Ал Раджи и Марек Дабровски. Сред мотоциклетистите, изпъкват имената на шампионите на две и 4 колела Марк Кома и Рафал Соник, както и Хоан Бареда Борт, Рубен Фариа, Сам Съндерленд, Матиас Валкнер, Пауло Гонсалвеш, както и звездите на новия „Б“ отбор на КТМ Warsaw Rally Team Пабло Куинтаниля и Хуан Карлос Салватиера.

abu_dhabi_desert_challenge_2015_start3След втория етап на Abu Dhabi Desert Challenge 2015 водач при автомобилите е Насър Ал Атия, следван от миналогодишния световен шампион Владимир Василиев и Ерик Ван Луун, който допълва тоталната окупация на подиума от машини Mini. При мотоциклетите, водач е Сам Съндърленд, следван от Марк Кома и Пауло Гонсалвеш. В класа на ATV-четириколките начело е Мохамед Ибу Иса, следван от Нелсон Аугусто Санабриа и Рафал Соник.

Comments are closed.