Международни / Рали Новини

Aïcha des Gazelles: 22-рото дамско оф-роуд рали стартира от Париж скоро

Най-голямото дамско маратонско оф-роуд рали Aïcha des Gazelles ще стартира за 22-ри пореден път край Айфеловата кула в Париж на 17 март.

Всички места за Aicha des Gazelles 2012 са заети и на площад “Трокадеро” ще видим 150 машини (4х4, кросоувъри, бъгита, камиони и др.), които ще потеглят към Испания, откъдето с ферибот ще бъдат прехвърлени в Мароко.

В продължение на две седмици, нежните екипажи ще се борят за победата, показвайки пилотски и навигационни умения. Състезанието не е толкова за скорост, колкото за находчивост. “Газелите” трябва да открият предварително зададени контролни точки, избирайки сами своя маршрут до тях. Най-добър резултат е за този екипаж, който е изминал най-малко километри за откриване на всичките точки.
В рали Aïcha des Gazelles има и специална категория за кросоувъри и неподготвени за тежък оф-роуд SUV, които карат по собствен маршрут.

Освен забавлението на дамите зад волана, състезанието има и доста благотворителни цели, в помощ на населението на Мароко. Асоциацията „Coeur de Gazelles“ организира хуманитарни акции, образователни курсове и всякакви други полезни дейности за нуждаещите се в африканската страна.

Comments are closed.