АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

AEV Ram Truck е перфектният приключенски пикап

aev_ram_truck_overlandAEV Ram Truck е първото пикап отроче на основаната през 1997 г. компания American Expedition Vehicles. Фирмата се стреми да прави качествени доработки в оф-роуд насока на TJ и JK-генерациите на Jeep Wrangler, но скоро навлезе и в територията на пикапите.

Преправяйки Wrangler в брутален Jeep пикап с двойна кабина и HEMI V8 под капака е нещо, с което тунерите от AEV се справят с лекота. Но RAM-конверсията е по-различна. Момчетата взимат 2500 и 3500-работягите и ги карат да се чувстват добре на всяко изкачване и във всяко прекосяване на река.

Преди да започнем да преразказваме по-подробно какво се е случило, ще ви кажем, че Ram SLT с нормална кабина, 8-футов леген и 4х4 струва повече от $45000. Естествено, говорим за модела, оборудван с 6.7-литров Cummins турбо-дизел и 6-степенна механична трансмисия.

aev_ram_truck_overland (10)Зад черната предна броня на AEV Ram Truck има лебедка с мощност 16500 либри, а над нея LED светлини. Цената на тези три неща е почти $6500. AEV предлагат и 3-инча лифт кит Dual Sport SC. Той е с алуминиеви фланци под пружините и Bilstein 5100 амортисьори, които правят солидния AEV Ram Truck още по-впечатляващ, но и проходим.

В другия край на ценовия спектър стоят Salta HD и Kalta джантите, адаптирани за употреба на почти 2-тонния AEV Ram Truck. Цената им е по $240 на парче. След всички тези оф-роуд благинки, AEV предлага и High Steer кит, представляващ система, която прави управлението в пресечен терен доста по-лесно и чувствително. Сред останалите оф-роуд екстри са шнорхел, AT и МТ гуми, покритие за легена, което се чисти лесно и т.н.

Comments are closed.